BLOG

Gebruikersgegevens, privacy en Graph Search

Lees dit artikel over uw gebruikersgegevens, privacy en Graph Search

gebruikersgegevens, privacy en Graph Search - DOMAINleads.netZoekgigant Google kan dan wel het meest krachtige internet bedrijf ter wereld zijn, maar Facebook bezit grote hoeveelheden van waardevolle persoonlijke gebruikersgegevens. Een eventuele zoekmachine van Facebook bezorgt Google al geruime tijd kopzorgen. Nu het moment is aangebroken dat Facebook 'Graph Search' aan de wereld heeft voorgesteld lijkt het bedrijf hiermee eindelijk de mogelijkheid te hebben gevonden om gebruikersgegevens te gebruiken ten behoeve van een superieure zoekmachine. Maar vormt deze zoekmachine wel een bedreiging voor Google, of is deze zoekmachine een bedreiging voor Facebook en de privacy van haar gebruikers?

Nog voordat Facebook vorige week Graph Search aankondigde werd al druk gespeculeerd over wat aangekondigd zou gaan worden. Tijdens de introductie werd gesproken over een revolutie in de zoekmachine-industrie. Het idee was om een nieuw soort zoekmachine te ontwerpen die met behulp van meerdere variabelen – gebruikersgegevens – , zoals dingen, locaties, mensen en hun behoeften, antwoord kan geven op specifieke zoekvragen. Waar je in Google enkele zoektermen ingeeft waarna links worden getoond naar plaatsen alwaar zich het antwoord kan bevinden beoogt Graph Search deze antwoorden zelf te geven. Graph Search zal dus na het ingeven van een precieze vraag zelf het antwoord verstrekken.


"Of denk je dat Graph Search ook precies weet wanneer ze jou wel of niet mogen noemen in zoekresultaten?"Om Graph Search te ontwerpen heeft Facebook de handen ineen geslagen met zoekmachine Bing. Het algoritme is speciaal ontwikkeld om vragen over mensen, plaatsen en dingen te beantwoorden. Gebruikers kunnen zoeken met behulp van verschillende filters. Een paar voorbeelden van dergelijke zoekopdrachten:


Dergelijke zoekopdrachten zouden inderdaad een nieuwe revolutie kunnen betekenen op het gebied van informatie zoeken en beschikbaar stellen aan de gebruikers. Stel je eens voor wat je allemaal zou willen vragen en stel je eens voor dat je daarop dan ook direct een antwoord krijgt, fantastisch toch?Gebruikersgegevens beschermen, privacy-instellingen aanpassen!

Helaas is het niet eenvoudig om zo veel data zoekvriendelijk te maken, te koppelen en uit te keren aan de zoekende. Het is Google tenslotte ook nog steeds niet gelukt om een dergelijke zoekmachine naar wens te laten functioneren. Recent is een kritisch artikel gepubliceerd waarin Facebook werd gewezen op desastreuze gevolgen van Graph Search op de gebruikers van Facebook en hun privacy. Stel je eens voor dat Graph Search je zoekresultaten laat zien op vragen zoals:


en iedere andere vraag waarin je niet in de zoekresultaten wenst te verschijnen. En stel je nu eens voor dat jij wel in de zoekresultaten van Graph Search verschijnt. Als dit een onwenselijke situatie voor jou is dan heb je dus wat uit te leggen aan je baas, je werknemer, je vriend/vriendin of aan je familie. Of denk je dat Graph Search ook precies weet wanneer ze jou wel of niet mogen noemen in zoekresultaten?


Google vreest dus al geruime tijd de opkomst van een rivaal, maar misschien betekent Graph Search wel de ondergang van een rivaal. Als het lezen van dit artikel je zorgen baart, je bang bent dat jouw Facebook pagina straks in ongewenste zoekresultaten verschijnt, doe er dan wat tegen. Pas je privacy-instellingen aan in Facebook zodat je hiermee ellende voorkomt. Binnenkort zal Facebook de uitrol van Graph Search aan de gebruikers bekend maken. Hoe meer gebruikersgegevens je op internet zet, deelt en liked en hoe meer bedrijven zich bezig houden met het organiseren van deze gebruikersgegevens, hoe meer jij je best moet doen om je privacy te beschermen. Eenmaal geplaatste gegevens op internet worden nooit meer helemaal verwijderd. Eén trend lijkt onvermijdelijk: de ambitie van bedrijven om onze gebruikersgegevens te willen organiseren en analyseren, ten koste van onze privacy. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!Op zoek naar goede domeinnamen voor uw bedrijf? Bekijk dan de marktplaats van DOMAINleads of vraag ons naar de mogelijkheden!
Uw domeinnaam verhuren is eenvoudig.
Wij raken graag met u in contact

Een kop koffie of een berichtjeDOMAINleads - Domeinnaam huren en/of verhuren

DOMAINleads is dé Nederlandse specialist voor uw domeinnaam huur en verhuur over de hele wereld. Kijk in onze domein marktplaats voor ons assortiment aan te huur staande domeinnamen. Bij ons kunt u domeinnamen huren / verhuren en ook gebruikmaken van onze aanvullende services; Domeinnaam Bemiddeling, Landingpages, Linkbuilding SEO en Google Adwords Campagnes. Uw domeinnaam registreren is bij ons ook mogelijk. Heeft u een bepaalde domeinnaam op het oog dan geven wij gratis advies of dit de juiste domeinnaam voor u is. Wij hebben de expertise om met uw domeinnaam conversie te genereren op een goede manier. Meer leads en klanten richting uw website doormiddel van domeinnaam huur en onze services. Onze domeinnamen staan niet te koop maar te huur. Heeft u een domeinnaam te koop staan, dan kunt u bij ons uw domeinnaam te huur zetten. Op deze manier kunt u geld verdienen met uw geparkeerde domeinen. DOMAINleads: professioneel, persoonlijk en betrouwbaar. Bij DOMAINleads bent u met domeinnaam huren aan het juiste adres!

DOMAINleads links:
Domein Marktplaats - Domein Aanbieden - Onze Pakketten - Onze Services